Ügyvédi díjak és végrehajtás menete

Ügyvédi díjak és végrehajtás menete

Fedezd fel a részletes ügyvédi díjakat és szolgáltatásokat az Újváry Zsolt Ügyvédi Irodánál! Kattints!

Ügyvédi díjak

Az ügyvédi díjak meghatározása több szempont alapján történhet, figyelembe véve az elvégzendő munka típusát és bonyolultságát. Az Újváry Zsolt Ügyvédi Iroda számos jogterületen kínál szolgáltatásokat, és ezek mindegyikéhez külön díjazási struktúra tartozik. Az alábbiakban néhány főbb szolgáltatás és azok díjazása kerül bemutatásra.

Általános árazás

Az egyes jogi szolgáltatásoknál különböző díjtételek érvényesek. Jogi tanácsadás esetén az óradíjak 27,000-35,000 Ft között mozognak. Egy felszólító levél küldése, mely számlán vagy egyértelműen körülhatárolható jogügyleten alapuló követelés esetén kell, 22,000-30,000 Ft közötti összegbe kerül. Egy általános óradíj, amely negyedórás elszámolási egységekben történik, 22,000-30,000 Ft közötti összeg.

Ingatlan ügyvédi díjak

Az ingatlanügyletek során is jelentős eltérések tapasztalhatók az ügyvédi díjak terén. Egy adásvételi szerződés hitel nélkül 0,4-0,6% forgalmi értéktől függ, de legalább 130,000 Ft díjazással jár. Ha az adásvételi szerződés hitellel történik, a díj 0,5-0,7% forgalmi értéktől függően, de legalább 150,000 Ft. Ajándékozási szerződésnél a díjazás 0,5% forgalmi értéktől függően, de legalább 80,000 Ft.

Cég-, és szervezet alapítási díjak

A cégalapítás és szervezet alapítás terén az Újváry Zsolt Ügyvédi Iroda szintén széles körű szolgáltatást kínál. Egy Bt. alapítása 100,000 Ft-ba kerül, míg egy Kft. alapítása 100,000-150,000 Ft közötti összegbe. Zrt. alapítása már 200,000 Ft díjazást jelent. Az egyesületek és sportegyesületek alapítása 100,000-200,000 Ft, illetve 85,000-190,000 Ft között változik.

Családügyi témák

A családjogi szolgáltatások árazásában is megfigyelhető egy széles skála. Végrendelkezés esetén a díj 0,4-0,6% forgalmi értéktől függ, de legalább 130,000 Ft. Haszonélvezeti jog alapítása 0,5% forgalmi értéktől függ, de legalább 80,000 Ft. Házastársi vagyonközösségre vonatkozó megállapodásoknál a díj 0,5-0,8% forgalmi értéktől függően, de legalább 170,000 Ft.

Ügyvédi munkaóra igény

Az ügyvédi munkaóra igénye a feladat komplexitásától függően változhat. Például egy felszámolás iránti kérelem 5-7 munkaóra igénybevételével jár, míg egy válóperes kereset megállapodás nélkül 5-10 munkaóra lehet. Egy ingatlankiürítés peres eljárással 4-6 munkaóra igényű, gyorsított eljárással viszont csak 1-3 munkaóra.

Az ügyvédi díjak ezen területeken több tényezőtől függnek, és ennek megfelelően változatosak. Bármilyen jogi kérdés esetén célszerű előre tájékozódni a pontos díjakról és a várható költségekről.

A végrehajtás menete

A végrehajtás menete során a követelések érvényesítésének rendje és a tartozások behajtásának módja számos lépésből áll. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a végrehajtási eljárás főbb szakaszait.

A végrehajtási eljárás megindítása

A végrehajtási eljárás elindításához szükség van egy végrehajtható okiratra, mely lehet jogerős bírósági ítélet, közjegyző által kibocsátott fizetési meghagyás vagy egyéb végrehajtható okirat. Az eljárás a végrehajtást kérő kérelmére indul meg, amelyet a bíróság vagy közjegyző elé kell terjeszteni. Az eljárás megindításához a végrehajtást kérőnek meg kell fizetnie az eljárási költségeket is, amelyek a végrehajtási eljárás során felmerülnek.

A végrehajtó cselekményei

A végrehajtás kezdeti szakaszában a végrehajtó értesíti az adóst a végrehajtási eljárás megindításáról, és felszólítja a tartozás rendezésére. Amennyiben az adós nem tesz eleget a fizetési kötelezettségének, a végrehajtó különböző végrehajtási cselekményekkel folytatja az eljárást.

Ingó és ingatlan lefoglalása

A végrehajtás menete során, ha az adós nem rendelkezik elegendő pénzeszközzel a bankszámláján, a végrehajtó lefoglalhatja az adós ingóságait vagy ingatlanjait. Ingóságok lefoglalása esetén a végrehajtó helyszíni eljárás során jegyzőkönyvet vesz fel, és lefoglal bizonyos vagyontárgyakat. Ingatlanok esetében a végrehajtási eljárást bonyolultabb folyamat követi, amely magában foglalja az ingatlan becsértékének megállapítását és esetleges árverezését.

Végrehajtási kifogás és jogorvoslatok

Az adósnak a végrehajtás menete alatt lehetősége van végrehajtási kifogást benyújtani, ha úgy véli, hogy a végrehajtó eljárása szabálytalan. A végrehajtási kifogást az érintett cselekménytől számított 15 napon belül kell benyújtani, és sikeres kifogás esetén a bíróság megsemmisítheti a végrehajtó intézkedését. Továbbá, az adós kérhet részletfizetési lehetőséget is, amelyet a végrehajtó – bizonyos feltételek mellett – jóváhagyhat.

Részletfizetés és szünetelés

Az adós kérheti a tartozás részletekben történő megfizetését, amihez a végrehajtást kérő hozzájárulása szükséges. Ha a részletfizetési kérelem elfogadásra kerül, a végrehajtási eljárás szünetel, amíg az adós teljesíti a részletfizetési feltételeket. Azonban, ha az adós nem tesz eleget a részletfizetési megállapodásnak, a végrehajtási eljárás folytatódik, és akár az ingatlanok árverezésére is sor kerülhet.